Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. cookies

Opinie naszych Pacjentów

Opinie naszych Pacjentów są dla nas niezwykle ważne. Zbieramy je poprzez ankiety po pobycie, które szczegółowo analizujemy, ale również otrzymujemy w formie podziękowań, kartek i listów. Cieszymy się, gdy praca całego zespołu spotyka się z zadowoleniem naszych podopiecznych i ich rodzin.

Poniżej prezentujemy kilka listów, za które bardzo dziękujemy!

Jestem bardzo zadowolona z pobytu w ośrodku "Tabita". Opieka lekarska w stosunku do pacjenta, zasługuje na wyróżnienie, najwyższe. Lekarze byli bardzo troskliwi, uprzejmi, życzliwi, kiedy ich potrzebowałam, w ogóle opiekowali się pacjentem. Opieka pielęgniarek, zasługuje na specjalne wyróżnienie w ich trudnej pracy. Pielęgniarki były uprzejme i życzliwe, troskliwe. Usługi fizjoterapii są bardzo rzetelnie wykonywane oraz okazywali dużą cierpliwość w pracy z pacjentem magistrowie - fizjoterapeuci. Następnie, polecę Ośrodek "Tabita" Grupa Lux Med - rodzinie, znajomym.

Pacjentka, 24.06.2016

(…) W imieniu mojego męża Jerzego G. i moim własnym pragnę tą drogą wyrazić wdzięczność Panu Dyrektorowi za umożliwienie kontynuowania leczenia mojego męża, po wypadku złamania koci udowej w kierowanym przez Pana Dyrektora Ośrodka Tabita. Ośrodek zapewnił mojemu mężowi bardzo dobrą opiekę pielęgniarską i rehabilitacyjną, co spowodowało że po 5 tygodniach pobytu w Tabicie opuszcza go w dobrej kondycji fizycznej (potrafi poruszać się samodzielnie) (…). Nie jestem pewna czy będzie to dla Pana Dyrektora odkrywcze, co za chwilę napiszę, ale sądzę, że u podstaw tego sukcesu leży nie tylko profesjonalizm osób, które szczególnie zajmowały się moim małżonkiem, ale również ich empatia oraz rzadko spotykana umiejętność zmotywowania chorego do współdziałania, poprzez rozbudzenie w nim wiary, że pełne wyzdrowienie jest możliwe.

W tym kontekście pragnę złożyć na ręce Pana Dyrektora podziękowania dla osób, które szczególnie przyczyniły się do szybkiego powrotu do zdrowia mojego małżonka, to jest dla: Pani Martyny Dubnickiej, Pana Piotra Miśka, Pani Ewy Tarkowskiej, Pana Grzegorza Gołębiowskiego, Pani Elizy Wyganowskiej. (…) Jeszcze raz dziękuję za wszystko co dobre spotkało mnie w Tabicie oraz życzę Panu Dyrektorowi kolejnych sukcesów w rozwijaniu tego wyróżniającego się pozytywnie i godnego dalszego polecenia ośrodka.

Irena G-J, 15.06.16

Serdeczne podziękowania. Pragnę bardzo podziękować Pani dr M.Bazan za wspaniały zespół rehabilitantów, a w szczególności mojej wspaniałej, opiekuńczej oraz wytrwałej rehabilitantce Agnieszce Muczyńskiej za serce, które wkłada w pracę przy pacjencie. Pani Agnieszka „postawiła mnie na nogi”. Jestem coraz bardziej sprawna fizycznie oraz mocniejsza duchem. Dziękuję, również za zapisanie mnie na zajęcia terapeutyczne do wspaniałych Pań Teresy, Natalii oraz Anety, gdzie nauczyłam się dużo ciekawych robótek, a moja chora ręka doszła do sprawności. Oczywiście składam podziękowania Panu Ordynatorowi D.Łukasiewiczowi za wspaniały i fachowy zespół medyczny. Opiekunowie, pielęgniarki dają pacjentowi dużo serca, ciepła oraz cierpliwości. Jeszcze raz podkreślam podziękowania dla Pani Agnieszki Muczyńskiej, która jest profesjonalistką w tym co robi, oraz jest wspaniałym człowiekiem. Dziękuję z całego serca.

Ela P., 15.06.2016

Bardzo życzliwy stosunek do pacjentów obsługi pielęgniarskiej i fizykoterapeutów, smaczne i zdrowe jedzenie. Piękne otoczenie parku, daleko od ulicy, cisza i dobre powietrze.

Pacjent, 30.05.2016

Jutro kończy się mój dwutygodniowy pobyt w Ośrodku Tabita. Przyjechałam tu trzy i pół tygodnia po operacji biodra. Mimo poważnego wieku (79) mam protezę bezcementową co ponoć wymaga większej ostrożności, przynajmniej na początku. Zajęto się mną doskonale. Pani Elżbieta Urlik umieściła mnie w pokoju, w którym mogłam bezstresowo wrócić do formy. Przez mój pokój przeszła plejada lekarzy, pielęgniarek i opiekunek. Wszyscy się przedstawiali i oferowali pomoc. Opiekunki zaglądały o różnych porach dnia i nocy. Byłam tym mile zaskoczona. Zapisano mi zabiegi i tu znowu spotkałam się z uprzejmością i troską ze strony rehabilitantów, a w szczególności pani Patrycji Kurzawy, która dwa razy dziennie prowadziła ze mną ćwiczenia. Opiekujący się mną pan doktor Andrzej Bachurski zaglądał wieczorami i poza badaniem i troską o mój ogólny stan zdrowia prowadził ze mną ciekawe rozmowy. Reasumując chcę powiedzieć, że świetnie Państwo wypełniacie swoją misję. Wszystkim serdecznie dziękuję.

Aleksandra L-K, 22.05.2016

Ośrodek Tabita jest bardzo dobrze zorganizowanym ośrodkiem. Lekarze pielęgniarki i inni zatrudnieni są bardzo mili. Wszyscy się uśmiechają, mówią dzień dobry przy spotkaniu. Moją ulubioną terapeutką z instytutu terapii zajęciowej była Teresa Słowik, która zobaczyła u mnie np. nieznajomość kolorów i jeszcze inne niezgodności. Poza tym ulubionym był P.Michał, który postarał się o doskonalenie mojej terapii.

Pacjent/ka, 05.2016

Ciepły i profesjonalny stosunek całego personelu ośrodka, poczynając od sprzątaczki przez opiekunki i personel medyczny, po administrację, do pacjentów. Sympatyczni i profesjonalni rehabilitanci, smaczne i urozmaicone jedzenie.

Pacjentka, 16.05.2016

Serdeczne podziękowania dla Dyr. Mirosława Wróbla, dr Sławomira Korcza, p.Michałowi Bodzyńskiemu i p.Annie Witczak ludzie Ci czynią wszystko dobro czego oczekuje człowiek chory - cierpiący, przebywający w Ośrodku Opiekuńczo-Rehabilitacyjnym Tabita i właśnie Ci i wielu innych ludzi pracujących w Ośrodku służą fachową pomocą czułością, troskliwością, opiekuńczością a przede wszystkim Sercem otwartym.

Serce jest bogactwem, które się nie sprzedaje, ani kupuje, ale się ofiaruje - każdy przebywający otrzymuje to otwarte serce każdego dnia.

Życzę wszystkim pracującym w Ośrodku Tabita czyniącym pomoc w leczeniu naszego zdrowia i samopoczucia Zdrowia, pogodnego oblicza każdego dnia, życzliwości od przebywających kuracjuszy-chorych przebywających a powracających z poprawą zdrowia do domu i samych - słoneczych dni Wam Państwo i Waszym bliskim.

"I tak kto na swej drodze zapalił promyk nadziei ten nie żyje daremnie"

Maria S., 27.04.2016

Profesjonalizm i wiedza zespołu fizjoterapeutów. Mają wiedzę gdzie „ucisnąć” mięsień, nerw by przynieść ulgę w dolegliwościach. Zaangażowanie i sympatia dla pacjenta: Jarek Komosa, Andrzej Kalbarczyk, Marcin Gryz, Marlena Lis i pozostali. Ania Witczak – zainteresowanie, troska i uśmiech sprawia, że świat jest lepszy.

Pacjentka, 04.2016

Atmosfera panująca na terenie Ośrodka Opiekuńczo Rehabilitacyjnego Tabita Lux Med – przyjazne spojrzenia personelu lekarskiego, rehabilitacyjnego, pielęgnacyjnego i obsługowego, jak również codzienne pozdrowienia nas. Na szczególną uwagę zasługuje p. Anna Witczak, która pracuje wśród nas nie szczędząc uśmiechu i pomocy kiedy do niej się zgłaszamy. P. Michał Bochyński fizykoterapeuta to człowiek, który zna swoją pracę i wykonuje ją bardzo sumiennie czego doświadczyłem osobiście opuszczając Tabitę z dużą poprawą poruszania się z mniejszym bólem.

Pacjentka, 26.04.2016

Życzliwość, staranność, fachowa i sumienna opieka i jednocześnie punktualność.

Pacjentka, 22.04.2016

Drogi Pensjonariuszu! Dedykacja od Turnusu 46 (21.03.-13.04.2016)

Gdy Ci się stan psychiczny pogorszy, opuść na czas jakiś swego męża lub kobitę i odwiedź ponownie „Tabitę”. Może jeszcze Cię zaskoczy – Koleżanko, Kolego, że spotkasz tutaj znajomego. On na pewno Cię zrozumie, bo jest na tej samej płaszczyźnie kontaktowej wywodzącej z podobnej jednostki chorobowej.

Zaś naszym terapeutom pięknie dziękujemy za: wyprostowanie tego co krzywe, uruchomienie tego co nieruchome, otworzenie tego, co zamknięte, rozjaśnienie tego co ciemne, zobaczenie tego co niewidoczne.

Joasia M-G., Renata K., Ewa Sz., Lidia Ł., Agnieszka K., Renata Ch., Grzegorz, Wiesiek W., Halina, Renata J., Michał P., Jan L., Marcin, Wiesia, Leszek K., Marek S., Anna S., Barbara S., Ilona K., 13.04.2016

Cały personel jest sympatyczny, grzeczny i życzliwy dla chorych. Fizjoterapeuci wykonują swój zawód z pasją i zaangażowaniem oby tak dalej a pacjenci będą wychodzili zadowoleni i szczęśliwi z pobytu w ośrodku.

Pacjentka, 02.04.2016

Pani Marzena Bazan, która prowadziła moją rehabilitację była bardzo życzliwa i troskliwa. W sposób niezwykle zaangażowany prowadziła zajęcia. Wyrozumiała w przypadku dodatkowo zgłaszanych dolegliwości, starała się w miarę możliwości wyeliminować ból. Będę starała się wykonywać poznane ćwiczenia w domu.

Pacjentka, 24.03.2016

Przede wszystkim pragnę podziękować p. Magdalenie Bartnickiej, która bardzo i z dużym oddaniem zajęła się moją chorą nogą. Byłam załamana, że nie będę mogła chodzić, ze ból zostanie. Po kilku dniach mogłam poruszać się samodzielnie. Dziękuję p. Dr Haładynie za opiekę w czasie mojego pobytu. Dziękuję Panam terapeutom za zyczliwy stosunek, a szczególnie do osób starszych, którzy potrzebują tej opieki. Paniom Pielęgniarkom, które okazują wiele serdeczności na codzień. Dziękuję kuchni za smaczne i gorące obiady. O ile będzie to możliwe chętnie wrócę ponownie.

Irena D., 03.2016

Jestem bardzo zadowolona z pobytu na rehabilitacji. Bardzo dobrze oceniam życzliwość, profesjonalność lekarzy fizjoterapeutów, pielęgniarek i opiekunów, z którymi miałam kontakt w czasie swojej 4 tygodniowej rehabilitacji.

Pacjentka, 18.03.2016

Troskliwa opieka lekarza prowadzącego P.dr Haładyny, przemiłe Panie pielęgniarki. Bardzo jestem zadowolona z gimnastyki indywidualnej z Panem Damianem Rutkowskim.

Pacjentka, 18.03.2016

Szczególnie bardzo miła obsługa personelu np. Elżbieta Urlik, a także wspaniali specjaliści rehabilitacji np. Danuta Matukiewicz. Jesteśmy wszystkim bardzo wdzięczni. Dziękujemy.

Pacjent, 16.03.2016

Pan Doktor Korcz zasługuje na uznanie ponieważ bardzo zajął się moją osobą jako nie w pełni sprawną, służył mi pomocą troskliwie mnie leczył. Obsługa jest bardzo dobra.

Pacjent, 03.2016

Podziękowanie. Wchodząc do Tabity dobre wrażenie sprawiło to, że będę w Ośrodku pod opieką boską - kościoła ewangelickiego, Bóg jest wszędzie - i ludzką, pomagającą mi wrócić do zdrowia po udarze. Szczególne podziękowania należą się rehabilitantowi p. Andrzeju Kalbarczykowi, który wyciskał ze mnie ostatnie poty, ale skutecznie, czuję się lepiej, jestem mocniejsza. Jest to osoba oddana swojej pracy, kompetentna, nieodpuszczająca nawet najmniejszej niedoróbki. Cenię też nasze rozmowy, wyjaśniające sens naszych ćwiczeń. Swój udział w rehabilitacji mają też p.Teresa i p.Natalia z pracowni terapii zajęciowej, które wspierają ćwiczenia życzliwością i dobrym słowem. Dobrze też wspominam ćwiczenia logopedyczne z p. Mają. Wszyscy w Ośrodku są życzliwi, uśmiechnięci, służą pomocą mimo trudnej pracy. Tak trzymać p.Ordynatorze.
Z pozdrowieniami i życzeniami wszystkiego dobrego - wdzięczna pacjentka.

Teresa W., 28.02.2016

Spotkałam się z życzliwością personelu, szczególnie z naprawdę wzorowym opiekunem, a poza tym z dużą cierpliwością fizykoterapeuty w pracy ze mną.

Pacjentka, 26.02.2016

Podziękowanie. Pewien poeta napisał takie słowa: „Dobro, które posiadasz zabiera śmierć, Dobro, które czynisz – się zwraca.” Za to dobro, za serce, za ofiarną pracę, za cierpliwość i wspaniałą rodzinną atmosferę, za miłe uśmiechy kierowane do nas, całej załodze dziękujemy z całego serca. To dzięki Wam wracamy do nowego życia. Naszym najważniejszym zabiegiem jest nasza przyjaźń i wzajemne zrozumienie. Mile będziemy wspominać tu pobyt i żal wyjeżdżać. Jeszcze raz dziękujemy za wszystko i kłaniamy się nisko.

Mariola S., Iwona N., Elżbieta K., Elżbieta K-M., Krzysztof Ł., Aleksandra K., Wiesława L., Elżbieta G-S., Marzena T., Grażyna S-G., Sylwia K., Dorota L., Henryk. C., Henryk P., Waldemar O., Halina M., Katarzyna Sz., Krystyna O., Renata R., Ewa R., 1-24.02.2016

Bardzo miły personel opiekuńczy, cierpliwy i pomocny. Dobre warunki lokalowe. Szybka reakcja pielęgniarek, gdy rodzina telefonicznie prosiła o pomoc lub informacje.

Pacjentka, 17.02.2016

Serdeczne podziękowania dla całego „Personelu” w Ośrodku „Luxmed Tabita” i słowa uznania za wspaniałe warunki, cierpliwość, miłe uśmiechy oraz obsługę. Panuje tu wyjątkowo miła atmosfera tak rzadko w dzisiejszych czasach spotykana. Dziękujemy za wszystko i życzymy dalszych sukcesów, zdrowia i cierpliwości.

Krystyna i Hieronim S., 16.02.2016

Kończąc nasz 4-tygodniowy pobyt na rehabilitacji „Lux Med Tabita”, czując poprawę zdrowia, pragniemy serdecznie podziękować całej załodze „Tabity”: lekarzom (zwłaszcza dr Haładynie), rehabilitantom, pielęgniarkom, sprzątaczkom, kucharkom i kelnerkom etc. za uprzejmą obsługę, ogólną uprzejmość i pomoc w każdej sytuacji. Panuje tu dobra atmosfera (…).

Lucyna i Henryk M., 10.02.2016

Zostaliśmy przyjęci przez Panią Anię Witczak, która ma nasze skierowanie na rehabilitację. Bardzo, bardzo serdecznie z wielkim zainteresowaniem naszymi problemami zdrowotnymi przyjęła nas i obiecała wszelką pomoc, jak tylko będzie można. Oby częściej było serdecznych takich miłych ludzi jak Pani Ania.

Danuta i Tadeusz S., 09.02.2016

Składam serdeczne podziękowanie kierownictwu Ośrodka Tabita w Konstancinie Jeziorna przy ul. Długiej – gdzie przebywam od 14.12.2015 r do 21.01.2016r. w Oddziale Rehabilitacji na I piętrze dziękuje za sprawną organizacje pracy wspaniałą atmosferę, szacunek dla pacjenta, dbałość i serce oraz cierpliwość.

Pani Dorota – pielęgniarka oddziałowa, jest uprzejma życzliwa i cierpliwa, bardzo pracowita oraz oddana dla pacjentów i Oddziału.

Pani Ania Giersz – przyjmująca pacjentów do Oddziału, co wykonuje powyższą czynność bardzo sprawnie, dla pacjenta jest b. życzliwa, serdeczna oraz służy pomocą na każdą prośbę pacjenta.

Dr Haładyna – mój opiekun- jest dla mnie dostępny, uprzejmy, życzliwy i cierpliwy trafnie stawia diagnozę, wychodzę do domu z poprawą stanu zdrowia.

P. Damian – prowadził ze mną ćwiczenia indywidualne wkładał bardzo dużo sił w moją rehabilitacje (indywidualną) wychodzę do domu z poprawą zdrowia. Jest bardzo cierpliwy i pracowity – Damian.(...)

R.B. 83 lata, 21.01.2016

Serdecznie Podziękowanie za skuteczną kurację w Ośrodku Tabita, wspaniałą atmosferę jaką stwarzają lekarze i specjaliści od rehabilitacji. Podstawą sukcesu (wg nas) jest umiejętność dostosowania ilości i jakości zabiegów do potrzeb i możliwości pacjentów. Pozytywne efekty są namacalne. Oby trwały jak najdłużej (do kolejnego pobytu – koniecznie razem – nasza przyjaźń jest b. ważnym zabiegiem rehabilitacyjnym.

Jadwiga S. i Lucyna K., 17.01.2016

Bardzo ciepły i serdeczny stosunek do nas, ludzi starszych. Fachowe i bardzo kompetentne konsultacje lekarskie, wspaniali fizjoterapeuci. Bardzo dobrze zorganizowane dla pacjentów święta, wigilia. Mogę z czystym sumieniem polecić wspaniały pobyt w tym ośrodku.

Pacjentka, 07.01.2016

Serdecznie dziękuję za otrzymanien ”drugiego życia” tj. za uzdrowienie mnie z niedowładu kończyn. Dziękuję p.Andrzejowi Kalbarczykowi. Który mnie z tego stanu wyprowadził i postawił na „nogi” przywracając mnie do życia. Dziękuję także p.dr Łukasiewiczowi oraz p.dr bazan za wparcie i prowadzenie lekarskie. Dziękuję także p.Dorocie wraz z całym białym personelem za opiekę nad moją osobą. Nie mogę nie podziękować opiekunom i opiekunkom. Byliście wspaniali. Dnia 05.01.2016 opuszczam „Tabitę”, wracam do normalnego życia. Za ten powrót i uzdrowienie moje całej załodze „Tabity”serdecznie, serdecznie dziękuję. Jesteście wielcy a p. Andrzej Kalbarczyk jest dla mnie cudotwórcą.

Henryk C., 04.01.2016

Najserdeczniejsze życzenia świąteczne i noworoczne dla Pana i całego personelu, a w szczególności: wspaniałej rehabilitantce p. Patrycji, która dosłownie postawiła mnie na nogi; Panu dr Wojciechowi Haładynie, który poświęcił mi dużo czasu i uwagi; Siostrze Oddziałowej Pani Martynie oraz wszystkim pielęgniarkom i opiekunom, a zwłaszcza p. Kasi („małej”), p. Elizie i p. Grzesiowi dziękuję z całego serca. A.H.

Pacjentka, 12.2015

Jestem na leczeniu w tym Ośrodku po raz pierwszy i jestem mało powiedziane zadowolona, ale jestem zachwycona uprzejmością i serdecznością lekarza prowadzącego jak dobrocią i oddaniem swej cierpliwości dla obolałej i skrzywionej osiemdziesiątki. Pani Doktor Rehabilitacji oddaje mi swoje siły w czasie zabiegów. Jest tu oaza życzliwości.

Pacjentka, 06.12.2015

Skuteczność leczenia. Wysoki poziom zaangażowania personelu, starania o pogodny nastrój i mobilizowanie pacjentów do wysiłku rehabilitacyjnego. Terapia zajęciowa – zwraca uwagę umiejętność tworzenia grupy z radością tworzenia robót plastycznych, z włączaniem ciężko chorych.

Pacjentka, 04.12.2015

Wielka troska o pacjenta ze strony lekarza. Rzetelna obsługa pracowników fizjoterapii.

Pacjentka, 03.12.2015

Teren, położenie ośrodka w lesie na dużym terenie, przystosowanie ośrodka, całej infrastruktury dla osób starszych i niepełnosprawnych. Bezproblemowe poruszanie się po całym ośrodku (…). Nowoczesny i funkcjonalny.

Pacjentka, 30.11.2015

Bardzo serdeczny stosunek personelu medycznego do pacjenta począwszy od lekarza pana Haładyny. Szczególną uwagę należy podkreślić pani Dorotce, która jest bardzo opiekuńcza i wrażliwa na każdym kroku do kaprysów pacjenta. Muszę wyróżnić jeszcze panią Anię za uprzejmość panią Elę i p. Jarosława, p. Damiana za dobrą i fachową rehabilitację, która mi bardzo pomaga.

Pacjentka, 16.11.2015

Wyjątkowa uprzejmość całego personelu do pacjenta. Duża dbałość i uprzejmość rehabilitantów w stosunku do pacjentów. Bardzo wysoka jakość rehabilitacji.

Pacjentka, 13.11.2015

Profesjonalizm personelu, życzliwość personelu a zwłaszcza opiekunów i fizjoterapeutów, pielęgniarskiego i lekarskiego.

Pacjent, 12.11.2015

Bardzo serdeczny stosunek personelu medycznego do pacjentów, wręcz opiekuńczy stosunek Pani Dorotki na każdym kroku. Wyrozumiałość i wrażliwość Pani Kasi do kaprysów pacjentów. Na każdym kroku czuje się rodzinną atmosferę i chciałoby się przedłużyć pobyt na dłużej od zaplanowanego.

Pacjentka, 12.11.2015

Indywidualne podejście do pacjenta, wyrozumiały personel, piękne otoczenie, systematyczne zainteresowanie personelu stanem zdrowia, bądź wpływem zabiegu na samopoczucie.

Pacjent, 05.11.2015

Obsługa lekarska i pielęgniarska b. dobra, a w szczególności pochwalam panie zajmujące się terapią zajęciową w pokoju 4 są bardzo cierpliwe dla chorych pacjentów z uśmiechem na twarzy zawsze.

Pacjentka, 04.11.2015

Podejście i usługi świadczone przez rehabilitantów. Uprzejmość całego personelu.

Pacjentka, 11.2015

Bardzo dobry kontakt z lekarzem prowadzącym, który zawsze wszystko dokładnie wyjaśnia i poświęca czas na rozmowę z pacjentem. Wspaniała rehabilitacja zajęcia z fizjoterapii i logopedii.

Pacjent, 24.10.2015

Dziękujemy za opiekę nad Moją Mamą (...). Całemu personelowi służby zdrowia oraz administracji. Również za cierpliwość. Dziękuję i życzę zdrowia oraz samych wspaniałych dni.

E.K., 20.10.2015

Spokój i cierpliwość dla ludzi chorych.

Pacjent, 20.10.2015

Według moich obserwacji z krótkiego pobytu chorej w Waszym Ośrodku, stwierdzam, że zarówno lekarze jak i pozostały personel obsługują pensjonariuszy z należytą troską i estymą. Na pewno będę polecała znajomym potrzebującym opieki Wasz Ośrodek Tabita. Położenie Ośrodka ma duże walory zdrowotno-estetyczne. Rehabilitacja bez zarzutu i na wysokim poziomie. Wyżywienie bardzo dobre i obfite. (...) Z wyrazami szacunku, rodzina

Rodzina Pensjonariuszki, 15.10.2015

E.Segal "Doktorzy" - "Szanujmy chorych - naszych panów i władców". Wspaniale wszyscy spełniają tę misję. Żal wyjeżdżać. Dziękuję.

T.K., 09.10.2015

Profesjonalizm rehabilitantów i fachowość terapeutów spowodowały cofnięcie się w znacznym stopniu skutków udaru. Duży teren do spacerów, dobór współpacjentów w grupach rehabilitacyjnych oraz cisza w ośrodku spowodowały moje wyciszenie się nerwowe i psychiczne.

Pacjent, 08.10.2015

Miła profesjonalna atmosfera. Cisza i spokój w ośrodku. Profesjonalna obsługa pacjenta.

Pacjentka, 08.10.2015

Życzliwość personelu, zajęcia terapeutyczne, ćwiczenia skutecznie poprawiające sprawność, troska całego personelu o dobrostan pacjenta.

Pacjentka, 08.10.2015

Troska o pacjenta. Dobre zabiegi rehabilitacyjne. Położenie Ośrodka w ciszy i możliwość korzystania ze spacerów.

Pacjentka, 07.10.2015

Duża troska o pacjenta. Duże poczucie bezpieczeństwa.

Pacjentka, 07.10.2015

Wysoki poziom kultury osobistej pracowników, możliwość konsultacji i fizyczna obecność lekarza prowadzącego. Duży ukłon w stronę p.Dr Korcza.
Ogromna wdzięczność za osobę p.Piotra - perła o którą trzeba dbać! - spokój, dokładność, fachowość, uśmiech i dobre słowo - pomagają w mało przyjemnym czasie zdrowienia. Praca to przede wszystkim ludzie! P. pielęgniarka - P.Aneta +++;

09.2015, Pacjentka

Od wejścia, hallu, recepcji poczynając, zawsze spotykam się z serdeczną życzliwością personelu wszystkich służb oraz kompetencją. Często przekracza to ramy obowiązków, jak choćby telefoniczne prośby o kontakt z niepełnosprawnym pacjentem, znalezienie komórki, zamknięcie balkonu czy uchylonego okna. Tabita, dzięki swoim pracownikom, spełnia rolę drugiego domu w nieszczęściu, które nas spotkało. Dziękuję najserdeczniej za pełną poświęcenia, trudną pracę! (...)

24.09.2015, Członek Rodziny Pensjonariusza

(...) Jesteśmy zadowoleni z pobytu w tym ośrodku z powodu: doskonałej opieki lekarskiej, szczególnie ze strony p.Dr Korcza i p.dr Bazan; dobrej pracy ze strony pielęgniarek i rehabilitantów oraz sprzątaczki p. Bożeny; troskliwej opieki ze strony p. Eli Urlik. (...)

24.09.2015, Alicja i Eugeniusz

Pragnę podziękować Pani Ewie Tarkowskiej i Pani Danucie Matukiewicz za profesjonalną pracę i bardzo serdeczną atmosferę zajęć z moją osobą, dość trudną. Jestem 5 lat po udarze. Składam na ręce Pana Prezesa Tabity podziękowania. Życzę zdrowia (...).

23.09.2015, Józef

(...) profesjonalne podejście ze strony fizjoterapeutów, lekarzy, pielęgniarek, logopedów, psychologów; podmiotowe traktowanie pacjenta; indywidualność podejścia do pacjenta, miła, sympatyczna atmosfera w ośrodku, którą tworzyli wszyscy pracownicy placówki.

22.09.2015, Pacjentka

Po ponad 2-miesięcznym pobycie na rehabilitacji w Domu składam w imieniu Męża (...) i swoim własnym serdeczne podziękowanie kierownictwu tj. p.dr Łukasiewiczowi, białemu personelowi z p. Dorotą, pp.rehabilitantkom Martynce i Natalii oraz wszystkim osobom, z którymi chory miał do czynienia za ofiarną pracę, serce, świetną, rodzinną atmosferę. Z przyjemnością będziemy wspominali pobyt w Tabicie i dziękowali opatrzności, że Męża tu pokierowała. Jeszcze raz serdecznie dziękuję.

18.09.2015, H.P.

Grzeczność, serdeczność, uprzejmość we wzajemnym odnoszeniu się do siebie ludzi, ciekawe zajęcia: rehabilitacja, chórek, zgadywanki, terapia zajęciowa, prowadzone w przyjaznej atmosferze i wzajemnej uprzejmości personelu i pacjentów.

18.09.2015, Pensjonariuszka

Już ponad dwa lata pozytywnego pobytu z pełnym uznaniem opieki lekarskiej i pielęgniarskiej, a także opiekunów i rehabilitacji. Idealne warunki naturalne - zadbany park.

03.09.2015, Członek Rodziny Pensjonariusza

(...) piękne położenie i wykorzystanie możliwości przyrodniczych przy ośrodku, dostosowanie ośrodka dla osób o ograniczonym sposobie chodzenia, wyposażenie dostosowane do wymagań pacjenta, wysoka jakość wykonywania swoich zadań przez obsługę, personel zabezpieczający i sprzątający (..)

01.09.2015, Członek Rodziny Pacjenta

Bardzo sprawne rozplanowanie zabiegów, bez długich przerw pomiędzy nimi, bardzo przyjacielski, uprzejmy, profesjonalny personel. Wrażliwość na cierpienie i ból.

27.08.2015, Pacjentka

Pragnę w sposób szczególny docenić kinezyterapię z Dr Marzenną Bazan. Pomimo bólu czułem się bardzo bezpiecznie i noga została uratowana. Kontynuacja z Andrzejem Kalbarczykiem również super. Świetna atmosfera w Ośrodku.

14.08.2015, Pacjent

W Ośrodku przebywałam w okresie od 22.06.-14.08.2015. W w/w okresie miałam możliwość zaobserwowania wielkiego zaangażowania personelu medycznego, P. pielęgniarek i opiekunów w stosunku do mnie jak również innych pacjentów. Cały personel cechuje ogromna troska o pacjentów i poprawę ich stanu zdrowia i samopoczucia. Ogromna wiedza zawodowa i kultura osobista bardzo korzystnie wpływa na poprawę zdrowia i samopoczucia. Wszystkie pytania o stan zdrowia były udzielane odpowiedzi w sposób jasny i przystępny przez P. Doktora i P. Pielęgniarki. Cały personel zasługuje na duże uznanie i szacunek za bardzo ciężką pracę jaką muszą wykonywać w każdym dniu.

14.08.2015, Pacjentka

Stosunek lekarza prowadzącego, jego profesjonalizm, troska i życzliwość. Troskliwość i cierpliwość, pogodne usposobienie opiekunów w szczególności Pani Marysi, P. Joasi, P. Grzegorza i P. Piotra. Nadzwyczajny profesjonalizm i osobiste zaangażowanie, skuteczność leczenia fizjoter. P. mgr Elżbiety Kawiak, wyjątkowo empatyczny stosunek Pani Elżbiety Urlik.

03.08.2015, Pacjentka

Po raz pierwszy spotkałam się z tak wspaniałą opieką medyczną. Każdy pacjent traktowany jest indywidualnie z szacunkiem. Personel bardzo miły wykonuje swoje obowiązki z dużym zaangażowaniem i z sercem i życzliwością. Pobyt w ośrodku, wszystkie zabiegi, zajęcia i ćwiczenia przyczyniły się do znacznej poprawy stanu zdrowia.

15.07.2015 r., Pacjentka

Serdecznie dziękuję za pobyt w Waszym Szpitalu, opiekę lekarzy, obsłudze. Będąc w Szpitalu na rehabilitacji od 15.VI do 10.VII jestem bardzo zadowolona Waszą nienaganną opieką za którą serdecznie dziękuję. Byłam drugi raz pod Waszą miłych i troskliwych lekarzy, pielęgniarek oraz rehabilitantom. Szczególne dzięki składam Panu Jarosławowi Komosie za tak włożony trud wykonywaną pracę. Brałam rehabilitacje w różnych placówkach i przychodniach ale jestem najbardziej zadowolona z Waszej pomocy. Rehabilitacja była bardzo skomplikowana i skutecznie prowadzona za co jeszcze raz składam serdeczne dzięki Dyrekcji i Personelowi, a szczególnie Panu Jarosławowi za tak włożony trud, który nie poszdł na marne. To była trudna i iciężka praca. Poczułam poprawę za co serdecznie dziękuję.

14.07.2015 r, Krystyna

Grzeczność i przychylność do pacjenta (troska). Piękny i duży teren, który umożliwia spacery i przebywanie na świeżym powietrzu. Bardzo sympatyczny personel Ośrodka. Bardzo chciałabym jeszcze skorzystać z usług Ośrodka.

29.07.2015 r., Pacjentka

Piękny i duży teren do spacerów i wypoczynku. Kompetentna i oddana obsługa. Życzliwość lekarzy. Wygodne warunki mieszkaniowe.

29.07.2015 r., Pacjentka

Wyrażam zadowolenie z podejścia do pacjenta paniom pielęgniarkom, opiekunom, pracownikom rehabilitacji i całemu zespołowi lekarskiemu. W ośrodku panuje spokój, który dobrze wpływa na powrót do stanu poprzedniego. Otoczenie ośrodka zadowalające i dające możliwość odpoczynku.

Szczególne podziękowania dla Pana Jarosława Komosy i Andrzeja Kalbarczyka. Za rady, rozmowy i profesjonalne i serdeczne podejście. Również podziękowanie dla logopedek Mai i Danuty i pani Psycholog.

15.07.2015 r., Pacjentka

Mam 88 lat i takie miejsce na ziemi to jest to czego mi trzeba. Po przyjeździe we wtorek natychmiast z wózeczkiem stawiła się p. Ela, potem do pokoju przyszedł p. doktor zapoznał się z moją dokumentacją. Zjawiła się p. pielęgniarka i od razu zmierzyła mi ciśnienie, dostałam obiad mimo, że była to godz. 15ta przez cały dzień i noc była, pod stałą opieką bardzo dobrą. Mam pokój na drugim piętrze z widokiem na piękny las. Przez te 10 dni było mi b. dobrze i wrócę tu (...) Bardzo dziękuję. Pakować walizki pomogła mi przemiła p. Wanda.

15.07.2015 r., Pacjentka

Po raz pierwszy spotkałam się z tak wspaniałą opieką medyczną. Każdy pacjent traktowany jest indywidualnie z szacunkiem. Personel bardzo miły wykonuje swoje obowiązki z dużym zaangażowaniem i z sercem i życzliwością. Pobyt w ośrodku, wszystkie zabiegi, zajęcia i ćwiczenia przyczyniły się do znacznej poprawy stanu zdrowia.

15.07.2015 r., Pacjentka

Uprzejmość pielęgniarek i pielęgniarzy, pomoc w każdym przypadku. Zainteresowanie lekarzy każdym pacjentem i przydzielanie im odpowiednich zabiegów.

14.07.2015 r., Pacjentka

Jestem bardzo zadowolona z leczenia w Ośrodku „Tabita Grupa Lux Med”. Tu doświadczyłam właściwego traktowania pacjenta. Byłam otoczona troskliwą opieką i skuteczną opieką p. dr Sławomira Korcza, co wpłynęło na poprawę mojego stanu zdrowia. Pielęgniarki i Fizjoterapeuci byli dla mnie b. uprzejmi i z zaangażowaniem i życzliwością wykonywali zlecone mi zabiegi. Posiłki były smaczne i różnorodne. Wszyscy, którzy świadczyli mi usługi zasługują na pochwałę. Zawsze będę polecała Ośrodek „Tabita” znajomym i innym pacjentom.

15.06.2015 r., Pacjentka

Na mój poziom zadowolenia z pobytu w Ośrodku wpłynął właściwy stosunek do pacjenta począwszy od pierwszej chwili zgłoszenia się do recepcji. Nastąpiło uprzejme zakwaterowanie i przekazanie pod opiekę medyczną. Od razu poczułam, że będę tu właściwie traktowana i otoczona opieką i tak było do końca mojego pobytu. Wyrażam ogromną wdzięczność Panu Doktorowi Sł. Korczowi za nadzwyczajną opiekę lekarską i troskę aby pobyt skutecznie wpłynął na poprawę stanu zdrowia. Panie Pielęgniarki były troskliwe i uprzejme. Fizjoterapeuci przeprowadzali zabiegi z dużym zaangażowaniem i życzliwością. Jakość pracy w Ośrodku Tabita Gr. Luxmed pod każdym względem jest wzorowa i Ośrodek godny polecenia innym pacjentom.

15.06.2015 r., Pacjentka

W imieniu własnym i męża pragnę podziękować oraz wyrazić wdzięczność całemu personelowi medycznemu, opiekuńczemu, rehabilitantom, kuchni, administracji oraz obsłudze technicznej za wszelką pomoc przy opiece, za cenne rady a także za troskę, którą zostaliśmy objęci.

Tabita jest miejscem, do którego zawsze chętnie będziemy wracać. Jest to ośrodek od którego bije ciepło.

Raz jeszcze dziękujemy za indywidualne i profesjonalne podejście jakim zostaliśmy obdarowani. Z całego serca wdzięczni A.i J.M.

25.06.2015 r., Pacjentka

Dziękuję całemu personelowi za tak życzliwą i miłą opiekę. Byłam już w wielu Ośrodkach Rehabilitacyjnych, ale takiej opieki i pomocy nie zaznałam. Wszyscy są uśmiechnięci począwszy od Pana Doktora Korcza przez Przełożoną Pielęgniarek i cały personel. Dla chorego uśmiech jest bardzo ważny i pomaga w chorobie.

Teren naokoło tu jest piękny, wyobrażam sobie jak jest latem.

Naprawdę nie mam żadnych zastrzeżeń i mam nadzieję, że jeszcze do Tabity wrócę i będę dalej się tu rehabilitować. Na zawsze pamiętać będę o wszystkich, całym personelu w modlitwie – myślach.

19.02.2015 r. Sz.

Najserdeczniej – bo z całego serca składam podziękowania dla Pana dr Korcza, całemu Personelowi – Paniom Pielęgniarkom, Opiekunom, Rehabilitantom – wszystkim pracownikom tej placówki dziękuję za: serce, fachowość, profesjonalne przygotowanie do pomocy w zdrowiu pacjenta. Serdeczność, radość, uprzejmość, za rodzinną atmosferę najlepszymi życzeniami – dziękuję.

26.02.2015 r. Podpis nieczytelny

W okresie 01.04 – 31.05.2014 r. przebywałam na Oddziale rehabilitacji (pobyt komercyjny) bezpośrednio po miesięcznym leczeniu zapalenia płuc i rwy kulszowej w szpitalu (…). Niezwłoczne przyjęcie w poczet pacjentów „Tabity” zawdzięczam dobrej woli i zrozumieniu sytuacji p. dr Mirosława Wróbla, Zastępcy Dyrektora ds. medycznych, któremu jestem ogromnie wdzięczna. Znajdowałam się w stanie kompletnego wycieńczenia (utrata 5 kg masy ciała) oraz zaniku zdolności chodzenia z powodu długiego leżenia na wznak, bez rehabilitacji z powodu skasowania etatu specjalisty. W „Tabicie” od samego początku otoczono mnie staranną i życzliwą opieką oraz przeprowadzono ćwiczenia rehabilitacyjne, dzięki którym wkrótce zaczęłam chodzić i odzyskałam ogólną sprawność fizyczną; w okresie dwóch miesięcy waga zwiększyła się o 3 kg.

Trudno wyszczególnić wszystkie osoby, gdyż cały personel pielęgniarski i opiekuńczy zasługuje na wyrazy wdzięczności. Pragnę jednak podkreślić wkład Pani dr Małgorzaty Watras w sukces terapeutyczny: wizytowała mnie prawie codziennie i badała stan oskrzeli, aplikowała odpowiednie leki stosując zmienne dawkowanie w zależności od potrzeby, udzielała cennych porad. Jestem pełna uznania da Jej profesjonalizmu i nieomylnego wyczucia. Traktowała mnie z ogromną życzliwością i troską, pogoda i uśmiech towarzyszył pani Doktor przy każdym kontakcie (również przelotnym i przypadkowym).

Wiele zawdzięczam umiejętnościom i bezinteresownemu zaangażowaniu rehabilitantki Pani Patrycji Kurzawa, zaś Pani Elżbieta Urlik okazała mi bardzo wiele cieplej troski o dobre samopoczucie i stan psychiczny.

Na ręce Pani Prezes składam serdeczne podziękowania dla wymienionych i niewymienionych osób i gratuluję takiego Zespołu i Pracowników.

Z poważaniem, Zofia

Warszawa, 05.06.2014 r.

Szanowni Państwo,

(…) Chciałabym na Państwa ręce złożyć najserdeczniejsze podziękowania za wszechstronną opiekę nad moją Mamą. Podziękowania i wyrazy wdzięczności dotyczą wszystkich zaangażowanych w ten proces, a szczególnie dr Marii Korotyńskiej, dr Elżbiecie Dardzińskiej i dr Skarżyńskiemu, personelowi pielęgniarskiemu – w tym specjalnie dla pielęgniarek pp. Ani, obu Ewom, Jagodzie, Anicie.

A wyjątkowo pragnę podziękować Państwu Opiekunom – pp. Marysi, Hani, Wandzie, Grzegorzowi, Tomkowi.

Ukłony dla Pani Hani – gł. Pielęgniarki za nadzór, ustalanie i przestrzeganie procedur, które w trudnym okresie są bardzo pomocne. Dodatkowo doceniam pracę p. Elżbiety Urlik za wszechstronną pomoc w wielu sprawach. (…)

Z wyrazami szacunku

Wanda

28.10.2014 r.

Na ręce Pani Prezes chciałabym złożyć podziękowania dla Pani Marzenny Bazan – Kierownika Oddziału Rehabilitacji. Pani Marzenna prowadzi moją rehabilitację od kilku miesięcy w sposób niezwykle profesjonalny i z dużym zaangażowaniem. Szczególnie wdzięczny jestem za okazane mi duchowe wsparcie, życzliwość i dołożenie wszelkich starań, abym mógł powracać do zdrowia.

Pragnę również złożyć wyrazy podziękowania Pani Anie Ukleja – Pielęgniarce, za okazaną mi uprzejmość, miłą, troskliwą i serdeczną opiekę.

Wdzięczny pacjent

Bogusław

Konstancin Jeziorna, dn. 15.11.2014 r.

Szanowni Państwo,

Ze względu na zadowalające postępy w rehabilitacji mojej Mamy – Krystyny Majewskiej w Państwa Ośrodku, pragniemy zrezygnować z pobytu i rozwiązać umowę. Dziękujemy za troskliwą opiekę i bardzo dobre wyniki rehabilitacji Mamy.

Dziękuję serdecznie

Stefan

1.11.2014 r.

Szanowny Panie Doktorze,

(…) składam podziękowania za bardzo dobrą i fachową rehabilitację, dzięki której Mama odzyskała sprawność po zabiegu operacyjnym.

Pozdrawiam

Małgorzata

30.10.2014 r.

Szanowna Pani Prezes,

W okresie od 19 maja do 03 października br. byłam pacjentką Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej kierowanego przez Pana Dr Dariusza Łukasiewicza. Pracujący w nim lekarze, pielęgniarki i opiekunowie troskliwie i profesjonalnie sprawowali wszechstronną opiekę nad pacjentami.

Serdecznie dziękuję za okazaną mi pomoc i opiekę. Szczególnie pragnę podziękować Zespołowi Zakładu Rehabilitacji, za ich systematyczną i oddaną pracę oraz za niewyczerpaną życzliwość dla Pacjentów. Wyrazy uznania i wdzięczności kieruje również dla Pana mgr Marcina Gryz oraz Pani mgr Marii Komosa, którzy swoją postawą stanowią najlepszą wizytówkę Państwa firmy.

Serdecznie gratuluję oraz życzę dalszych sukcesów i wszelkiej pomyślności.

Z wyrazami szacunku,

Kazimiera

Żyrardów, 03.10.2014 r.

(…)

pragnę podziękować za wspaniałą pomoc całemu zespołowi lekarskiemu, pielęgniarskiemu, opiekuńczemu oraz fizjoterapeutom, jaką otrzymałam dla mojego męża przez cały okres pobytu w Tabicie.

Z wielkim szacunkiem i wdzięcznością

Wanda

Warszawa, dn. 10.10.2014 r.

Szanowna Pani Prezes,

Przez ponad rok moja żona Hanna po ciężkiej chorobie guza mózgu, przebywała na rehabilitacji w kierowanym przez Panią ośrodku.

Z ogromną wdzięcznością wspominamy ten okres wspaniałej opieki nad żoną, sprawowanej przez lekarzy, pielęgniarki, rehabilitantów i personel pomocniczy.

To był przykład oddania dla Pacjentki i walki o Jej zdrowie, a nawet życie.

Za to wszystko co uczyniliście serdecznie dziękuję.

Słowa specjalnego podziękowania kieruję pod adresem Pani Prezes, która oprócz wyjątkowej troski, służyła zawsze radą we wszystkich okolicznościach.

To, że Hania cieszy się dziś nadzwyczajnym zdrowiem, to także Wasza zasługa.

Z poważaniem,

Józef

Zielona Góra, 23.07.2014 r.

Jesteśmy w „Tabicie” po raz pierwszy. Od razu po przyjeździe zostałyśmy przyjęte sprawnie i w miłej atmosferze przez p. Elę. Zarówno wystrój, jak i pracownicy, a przede wszystkim lekarz, dr Karcz, sprawiło, że byliśmy pozytywnie zaskoczone. Chorujemy od dawna i niejednokrotnie przebywałyśmy na rehabilitacji w różnych ośrodkach. „Tabita” wyróżnia się i góruje nad pozostałymi profesjonalizmem. Zatrudnieni rehabilitanci znają swój fach i w pełni wykorzystują swoją wiedzę przy pracy z osobą niepełnosprawną. Wszyscy są bardzo życzliwi, uprzejmi i gotowi do pomocy. Nie czujemy się tu anonimowo, lecz utożsamiamy się ze społecznością „Tabity”. Zadowolone jesteśmy również z zakwaterowania i wyżywienia. Posiłki są smaczne, w wystarczającej ilości i sprawnie oraz estetycznie podane. Żałujemy, że pobyt krótki i chętnie tu powrócimy.

Zofia

Halina

Warszawa, 07.09.2013 r.

Pragnę złożyć na Pani ręce gorące podziękowania dla pracowników Ośrodka Tabita w Konstancinie. Kolejny raz korzystałam z zabiegów rehabilitacyjnych w w/w placówce. Tak jak poprzednio, i tym razem byłam bardzo miło przyjmowana. Wszyscy rehabilitanci z jakimi miałam zajęcia przejawiali troskę o Pacjenta i chęć niesienia mu pomocy. Takie podejście do cierpiącego z powodu bólu pacjenta jest bardzo ważne, jest kojącym balsamem na jego dolegliwości. Kłaniam się Pani i składam podziękowania dla wszystkich pracowników tej placówki.

Ewa

Warszawa, 17.06.2014 r.

Z wyrazami podziękowania dla całego zespołu pielęgniarsko-opiekuńczego Tabity za opiekę nad moim ojcem (…). Dziękuję wszystkim Paniom z całego serca za ciężką i tak ważną pracę dla dobra starszego człowieka.

Trud wszystkich Pań jest doceniany przez mojego Ojca i przez całą rodzinę.

Hanna

05.2013 r.

Dla Pani dr Marii Korotyńskiej

Podziękowania z całego serca za opiekę nad moją Mamą Elą do końca jej dni z życiu.

Ewa z rodziną

23.10.2013 r.

Pani Doktor!

Dziękuję za opiekę nad Tatą!

- Julita

Podziękowanie

Pragnę wyrazić swoje zadowolenie z przebytych tu rehabilitacji pod okiem P. M. Gryz. Jako Pacjentka jestem bardzo zadowolona i chciałabym o ile to będzie możliwe trafić tu ponownie i skorzystać z opieki terapeutycznej p. M. Gryz.

Z poważaniem, wdzięczna pacjentka

Droga Pani Doktor.

Serdecznie pani dziękujemy za wspaniałą opiekę, którą Pani Mamie zapewnia.

Ela i Marek

Serdecznie podziękowania dla całego zespołu pielęgniarsko-opiekuńczego za troskliwą opiekę, życzliwość i okazane serce w pielęgnacji mojego męża (…). Składam słowa uznania dla całego zespołu opiekuńczego, podziwiam ich ciężką pracę, a jednocześnie dużą cierpliwość w pielęgnacji pacjentów.

Elżbieta i Henryk

Grupa Lux Med Sp. z o.o.

LUX MED Tabita Sp. z o.o.
ul. Długa 43
05-510 Konstancin-Jeziorna
tel. 22 737 64 00
e-mail: tabita(at)luxmed.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone
przez LUX MED Tabita Sp. z o.o. - Tabita.waw.pl
Strzałka do góry